Tank op

Tank op til overskud


Hvor mon den findes? Den tankstation, som vi kan stoppe op ved og tanke indre ro og mentalt overskud? Tankstationen findes i min fantasi. Når jeg kører på tanken, tager jeg mig god tid. Jeg mærker efter, hvor jeg er, og hvor andre er. Jeg er nysgerrig og undringsparat. I løbet af et øjeblik bliver jeg i stand til at styre mine følelser i stedet for, at mine følelser styrer mig. Hvis jeg er ”ude af mig selv”, kan jeg efter en tankning finde ”ind i mig selv”. Når jeg kører ud fra tanken igen, finder jeg hurtigt smutvejen fra underskud til overskud. Tricket er et tryk på ”pauseknappen”.

 

 

Tank op trin 1-5
Hvis du vil med på tanken, så kan jeg fortælle dig, hvordan min opskrift på at tanke overskud den lyder:

  1. Kør hen til standeren med mærket ”overskud”. Giv dig god tid, du skal ikke nå noget.
  2. Mærk efter, hvor meget overskud du har. Dit overskud påvirker din kommunikation. Dit sprog, tonefald og kropssprog afslører, hvor meget overskud du har. Hvis du kan mærke, at du vrisser af andre og ikke orker at høre på alt det, de siger, så er det nok en stor tankning, du har behov for. Træk vejret dybt, helt ned i maven, og indstil dig på at tanke op.
  3. Tryk på ”pauseknappen”. Når du trykker på ”pauseknappen”, kan du nå at reflektere over den situation, du er i. Du kan forsøge at se dig selv udefra og se andre indefra. Når du beslutter dig for at reflektere, kan du undgå at handle pr. refleks og gøre, som du plejer at gøre. Du kan nå at få styr på dine følelser, som ofte er aktiveret af erindringer fra fortiden. Refleksionen kan aktivere nyttige tanker, som du kan omsætte i nyttige handlinger.
  4. Forestil dig, at tanken er fuld. Du forestiller dig, at du allerede er blevet fyldt op med overskud. Nu kan du bruge alle gear igen. Du får øje på muligheder, som du ikke har fået øje på før. Du er tålmodig, lytter og spørger ind til andre og deres ideer. Du har så meget overskud, at du synes, andres ideer er lige så gode som dine egne ideer. Humøret er højt, stemningen er god, og du har masser af tid.
  5. Kør videre på fuld tank. Når du har tanket op, vil du lettere kunne få øje på vejen til overskud. På vejen til overskud finder du ro og fred. Du hviler i dig selv. Kreativiteten blomstrer. Du kan sætte dig i andre menneskers sted og har lettere ved at se en situation fra flere vinkler. Forruden er helt ren.

 

Inspirationen til denne artikel har jeg fået under min certificering til O Sense konsulent. O Sense er en ny kommunikationsteori. Du kan bruge teorien til at blive opmærksom på dit eget og andres overskud og handle ud fra det. En coachingseance på O Sense tæppet kan gøre underværker for dig. Her guider jeg dig igennem de syv overskudstilstande. I takt med at dit overskud stiger, vil du kunne få øje på nye handlemuligheder. Med træning på O Sense tæppet kan O Sense blive et virksomt værktøj for dig i din daglige kommunikation

Fra 2018 vil jeg tilbyde O Sense forløb til enkeltpersoner og grupper.