Kort og godt – Vejledning

Kort og godt består af mere end 100 spørgsmål, der styrker og sætter tankerne i gang.

Her er nogle bud på, hvordan du kan bruge kortene:

1) Tag et kort hver. Gå sammen to og to (A og B). A stiller sit spørgsmål til B, som svarer på spørgsmålet. B stiller sit spørgsmål til A, som svarer på spørgsmålet. A og B bytter kort og finder begge en ny makker. Fortsæt nogle runder. Opsamling: Hvad leder spørgsmålene efter? Hvordan påvirker de mig? Hvilke spørgsmål kunne jeg bedst lide? Hvorfor? Hvad bliver jeg inspireret til at gøre?

2) Læg kortene i en bunke med bagsiden op. Træk på skift et kort. Den der trækker et kort, læser spørgsmålet op for de andre og svarer selv på det. De andre lytter i mens. Opsamling efter en runde: Hvad har jeg hørt de andre svare? Hvad har det betydet for mig? Hvad kan jeg nikke genkendende til af det, de andre svarer? Hvad har de andres svar fået mine øjne op for? Hvad bliver jeg inspireret til at gøre?

3) Vælg de spørgsmål ud, som betyder mest for jer. Besvar spørgsmålene. Lav en plakat, hvor I skriver både spørgsmål og svar og hæng den op et centralt sted.

4) Gør spørgsmålene til et fast punkt på jeres møder. Og brug spørgsmålene til at lære hinanden bedre at kende. Formuler selv nye spørgsmål.